Za Barcelono je bila odkrita vrzel. Nogometni dresi za otroke Na prvi pogled igralci dobijo pogodbeno poravnano odškodnino v višini 1 milijarde evrov. Pravzaprav nihče ne pozna pogodbe, podpisane v zakulisju. Zaradi tega bodo druge ekipe mislile, da Barcelonini ti igralci niso za prodajo, če pa bodo kupljeni, bo Barcelona pustila 1 milijardo evrov pogodbene odškodnine, ki odraža njihovo vrednost. S tem si s prodajo pridobite visoke stroške prenosa.Ko je Dembele drugič podpisal pogodbo z Barcelono, je bila določena pogodbena odškodnina v višini 50 milijonov evrov, potem ko je Pariz odkupil Dembeleja, pa se je izkazalo, da je Barcelona prejela le 25 milijonov evrov pogodbene odškodnine, preostalih 25 milijonov pa je vrnila. do V lasti Dembéléja. To je dovolj za razlago problema.Zato ti tako imenovani predmeti, ki jih Barcelona ne prodaja, niso neprodajni.Glede na trenutne finančne težave Barcelone bo Barcelono mikalo, dokler jih bo ekipa želela kupiti in bo plačana provizija za prenos.
Po besedah ​​Plettenberga, Nogometni dresi kompleti glavnega poročevalca Sky Sports Nemčija, v podaljšanju pogodbe med Barcelono in Araujem ni odpovedne klavzule v višini 80 do 100 milijonov evrov. Poročila trdijo, da je Bayern München za Arauja pripravljen plačati več kot 70 milijonov evrov.Zadnja novica je, da se trener Bayerna Tuchel zelo zanima za obrambno hrbtenico Barcelone, trenutnega kapetana Barcelone Arauja, Bayern pa je že podal okvirno ponudbo in Bayern je vložil 70 milijonov. Želim izvedeti, kakšen je ton Barcelone. Številni navijači niso optimistični glede te transakcije, ker je to glavna sila Barcelonine obrambe, vendar Laporta ne bi smel misliti tako. De Jong lahko ukrepa, Messi lahko izpusti, Araujo pa tega sploh ne bo storil. Izpustite svoje srce.Za Bayern je zelo primerno govoriti o transakcijah. V zadnjih dveh letih so bile Bayernove transakcije res uspešno rešene. Tako kot prej Kane in De Ligt, sta jedro ekipe in ju je kupil Bayern. Ali se bo Araujo lahko pridružil Barceloni, je odvisno od tega, koliko sladkosti Bayern daje Barceloni.
Prvi korak je 70 milijonov evrov, Manchester City Haaland Dresi  pri tej ceni je vsekakor nemogoče, da bi ga Barcelona prevzela, če bo Bayern izvedel, da ga namerava Barcelona izpustiti, bo znesek vsekakor zvišal, dokler Barcelona ne bo zadovoljna. Iz Bayernovega nakupa Kanea je razvidno, da je Bayern postopoma testiral in vlagal več ter na koncu uspel podpisati s Kaneom, enako bi moral storiti tudi Araujo.V drugem koraku, kot vsi vemo, sta se De Jong in De Ligt vedno želela pridružiti Barceloni, vendar se je na koncu le De Jongu uresničila želja, De Ligt pa se je preselil v Juventus in Bayern. , Tuchel De Ligtu ni zaupal, sicer ne bi kupil Arauja.Za Bayern je povsem možno, da dovolijo Derichtu, da se pridruži transakciji nakupa Araujo. Seveda z Derichtovo sposobnostjo zamenjava zagotovo ni problem, vendar se Barcelona ne bo strinjala, ker Barcelona nima razloga za uporabo edine možnosti za dosego zamenjave na ta način je, da bo Bayern po pridružitvi De Ligtu plačal ustrezno prestopno pristojbino. Na ta način lahko Barcelona ne le zapolni prazno mesto, ki ga je pustil Araujo, ampak tudi povrne nekaj prestopne pristojbine. Koliko bo to stalo, je odvisno od tega, ali ga bo Barcelona lahko okusila.Za Arauja dejansko ni potrebe, da ostane v Barceloni. Če bo Bayern želel kupiti, se bo Araujova plača zagotovo podvojila. Da bo imela sredstva na računu, bo Barcelona zamenjala Arauja in De Ligta. Dogovor, ki ga bo mogoče doseči, je odvisen od Zadnji pristop Bayerna in ali lahko premami Barcelono. Zdaj se zdi, da Bayern vztraja pri nakupu Arauja in že ima protiukrepe, Bayern bo spravil v skušnjavo Barcelono.